Vuoden Askartelija 2015 -kuulumisia

Kaksi vuotta sitten käynnistimme kolmannen Vuoden Askartelija -kilpailun ja takana
on Vuoden Askartelijaksi 2015 valitun Niina Hallilan ensimmäinen vuosi. Vuosi
on sujunut Taikan näkökulmasta mainiosti ja samaa mieltä on myös Niina, joka
tituleeraa itseään leikkisästi The Askartelijaksi. Pikkuhiljaa on aika startata uusi
Vuoden Askartelija 2017 -kilpailu. Kurkistetaan kuitenkin ensin Niinan vuoteen ja
julistetaan virallisesti kilpailu käyntiin seuraavassa numerossa!

Moi! Muistan kirkkaasti, kun vajaa puolitoista vuotta sitten lähetin matkaan kasaamani portfolion, jonka kautta pääsi kurkistamaan maailmaani askartelijana. Suunnittelin ja kokosin portfolion huolella toivoen, että pärjäisin kisassa. Aika kului ja luulin jo kilpailun menneen minulta sivu suun. Lokakuun 2015 lopussa puhelimeni kuitenkin lauloi ja Taika-lehden Anu ilmoitti ilouutisen kertoessaan, että minut on valittu uudeksi Vuoden Askartelijaksi. Seikkailuni askartelijana sai mahtavan lisäpotkun! Varsinaisesti seikkailuni kuitenkin alkoi jo useita vuosia sitten. Tarkkaa päivää milloin tämä niin kutsuttu ”askartelijantautini” alkoi, ei kukaan osaa kertoa, mutta voin sanoa, että viimeisin vuosi on lisännyt positiivisessa mielessä tämän kivan ”taudin” sivu-, jälki- ja kokonaisvaltaisia oireita.
Olen kädentaitojen ja ilmaisutaidon opettamisen lisäksi saanut jakaa askartelun iloa päästessäni pitämään kädentaitonäytöksiä ja ohjauksia erilaisissa tapahtumissa ja messuilla. Vuoden aikana minulla on ollut kunnia pitää näyttely tekemistäni töistä. Minusta on tehty muutama lehtijuttukin ja blogissani näkyvien töiden avulla pääsin myös somistamaan koruliikkeen ikkunat ja vitriinit jouluiseen asuun. Pääsin myös suunnittelemaan Pikkulotta-riipusta. Tämän kaiken lisäksi olen saanut myös vuoden verran luotsata omaa palstaani Taika-lehdessä. Olen saanut ideoida, toteuttaa, kuvata ja kirjoittaa eli olen päässyt kokeilemaan askartelutoimittajan työtä. Kivaa! Ja paljon muutakin mukavaa mahtuu Askartelijan vuoteeni! Vielä tämän vuoden saan pitää palstan itselläni ja kunnian jakaa sitä kautta ideoitani ja kätteni töitä teille hyvät lukijat. Nyt kuitenkin on tullut aika käynnistää neljännen Vuoden Askartelijan ”metsästys”.

Innostutko helposti erilaisista materiaaleistaja tekniikoista? Oletko huomannut oireita lankakuumeesta, nappineuroosista vai oletko kenties koukussa virkkaukseen? Askarteletko joulu- ja onnittelukortit itse? Keräätkö pilttipurkkeja, vessapaperihylsyjä
tai metallitölkkejä tehdäksesi niistä taidetta? Jos tunnistit itsessäsi yhdenkin näistä
oireista, saatat juuri sinä olla Vuoden Askartelija 2017. Lähde rohkeasti mukaan!

The askarteluterkuin Niina