Vuoden askartelija 2013

Vuoden Askartelijaksi valittiin Kaisa Halenius.

Kaisa Halenius nousi Taika-lehden järjestämässä Vuoden Askartelija -kilpailussa laadukkaasti toteutetulla portfoliolla, jossa tulevat selkeästi esiin hänen taitonsa sekä varmuus omaan tekemiseen ja osaamiseen. Kaisan tyyli on hillitty, harmoninen ja selkeä, mutta kuitenkin pirteä ja raikas. Raati viehättyi Kaisan linjasta, jossa vähemmän on enemmän. Myös sujuvat ja selkeät tekstit saivat raadilta kiitosta.
Vuoden Askartelija kertoo, että askartelu on hänelle vastapainoa perheen pyörittämiselle. Perheeseen kuuluvat aviomiehen lisäksi 4- ja 2-vuotiaat pojat. Hän askartelee lähes päivittäin, mutta välillä tulee pidempiäkin taukoja jos inspiraatio on kateissa. Kaisa on pitänyt myös askarteluaiheista Kaisa värkkää –blogia jo kahden vuoden ajan.”Bloggaamisen kautta olen tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut askartelupiireistä ihania ystäviä”, Kaisa kertoo. Myös askartelun sosiaalinen puoli on hänelle tärkeää ja askartelutapaamiset, -messut ja -tapahtumat ovat oiva tapa yhdistää ystävät ja suosikkiharrastus.

Kaisa sanoo vierastavansa runsasta ja koristeita pursuavaa tyyliä. Hän haluaa käyttää paljon myös kierrätysmateriaaleja ja pitää silmät avoinna kirpputoreja kierrellessä. Jos jonkin vaatteen kuosi tai materiaali miellyttää ja hinta on kohtuullinen, niin hän ostaa sen ja tekee kankaasta esimerkiksi nappeja tai stanssaa kukkia. Tekijänä Kaisa on tarkka ja kokeilunhaluinen. Seuraavaksi haasteeksi hän ilmoittaa puukon valmistamisen.
Kaisalle oli alusta saakka selvää, että hän toteuttaa kilpailutyön skräppäämällä, joka olisi hänen näköisensä ja ikkuna hänen elämäänsä. Motiivina kilpailuun osallistumiseen hän mainitsee halun haastaa itsensä askartelijana. Kilpailun voittajana Kaisa toivoo saavansa muutkin innostumaan ja löytämään askartelun ilon!

Kaisa kruunattiin voittajaksi Meidän Viikonlopun Kädentaitotapahtumassa. Kaisa palkittiin 500 euron sekillä ja hän tulee vetämään Taika-lehdessä Kaisan-palstaa.

Valtavat onnittelut Kaisa!