Vuoden Askartelija 2015

Vuoden Askartelija 2015 on
Niina Hallila

IMG_8470

”Neiti, kerropa minulle millainen kangas olisin, jos olisin kangas?”
”Musta!”
Ehdin jo ajatella, että olenpa tylsä ja synkkä, vastaus kuitenkin jatkui:
”Sitten sinussa olisi hurjan paljon kaikkia kauniita erivärisiä kukkia.”
-tytär 5v-Niina nousi voittoon graafisen selkeällä, hillityn ja hallitun harmonisella portfoliolla. Raati viehättyi Niinan kauniista ja graafisesta linjasta, jossa Niinan monipuoliset taidot tulevat kauniisti ja ymmärrettävästi esille. Myös sujuvat ja selkeät tekstit saivat raadilta kiitosta. Niina on tehnyt käsillään niin kauan kuin muistaa tai tarkemmin sanottuna, kukaan ei tiedä milloin ”askartelijantauti” oikein alkoi, epäillään että ehkä jo syntymän aikoihin. Ja siitä saakka on askartelijantautitartunnasta saatu nauttia.


IMG_8529Niina kertoo, että askartelu on osa jokapäiväistä elämää, se on terapeuttista, voimauttavaa ja antoisaa! ”Parasta askartelussa on, että voin tartuttaa askartelun intoa ja taitoa myös muihin”. Tällä hetkellä Niina on kotona 2- ja 5-vuotiaiden tyttäriensä kanssa tehden iltaisin ohjauskeikkoja kansalaisopistolle. Tyttäret toimivat inspiraationlähteenä ja myös he haluavat askarrella usein. ”Askartelutauti” on siis tarttuvaa ja haluankin sen tarttuvan, nauraa Niina.


IMG_8552Niina kertoo voittoon siivittäneestä portfoliosta, että ihan aluksi se alkoi rakentua annettujen tehtävien ympärille. ”Halusin, että niissä tulee näkyviin mahdollisimman monipuolisesti kädentaitoni ja luovuuteni. Portfolion halusin kasata alusta lähtien aivan itse ja vaikka olenkin jo bloggaamisen myötä joutunut jonkin verran opettelemaan kuvankäsittelyä, tuli se kyllä entistä tutummaksi valokuvia sommitellessa. Tekstin tuottaminen ei ole minulle vaikeaa. Päinvastoin, miten saisin lyhyesti ja ytimekkäästi sanottua sen mitä haluan.

IMG_8555

Portfolion tekstissä halusin myös näkyvän luonteeni. Parhaiten se näkyykin esittelytekstissä, mihin syntyi idea aamulla puoli viisi ja sehän oli sitten pakko heti toteuttaa. Itse portfoliokansion sidoin myös alusta lähtien itse ja halusin tehdä siitä tyylikkään, selkeän, mutta silti sellaisen, josta näkyisi hassu ja luova puoleni. Alusta lähtien minulla oli visio saada portfoliosta selkeä ja visuaalisesti kuitenkin kaunis. Sopivan runsas, mutta ei kuitenkaan liikaa mitään. Lopulliseen muotoonsa portfolio muokkautui tietenkin tekemisen lomassa. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja ilmeisesti myös raatikin, koska voitin”.
Niina jatkaa: Vuoden Askartelija titteli on todella iso kunnia minulle ja olen siitä hyvin otettu! Kiitos raadille, jolla varmasti oli siellä tiukat paikat valita kaikista niistä hienoista portfolioista juuri minun portfolio! Kiitos tästä luottamuksesta ja kunniasta!

IMG_8539
Muille askartelijoille haluaisin sanoa, että olkaa luovia ja rohkeita! Uskaltakaa kokeilla ja tarttua vaikeampiinkin askarteluhaasteisiin! Virheistä kehittyy ja kuten lapsillenikin usein sanon: tekemällä oppii! Nauttikaa kättenne jäljestä ja olkaa ylpeitä siitä: Minä itse tein tämän!


IMG_8517 IMG_8510-2
Niina ja Niinan innovatiiviset ideat tullaan näkemään Taika-lehden sivuilla Vuoden Askartelijan -palstalla. Onnea Niina!

Niinan blogi löytyy osoitteesta http://ideatasku.blogspot.fi/
ja myös facebook-sivuilta löytyy ideatasku-blogi.